El Departament de Benestar i Família participa en la desena Setmana de la Ciència que es desenvolupa a tot el territori català fins al 15 de novembre. Amb el lema “10 anys vivint la ciència a Catalunya” i amb motiu del l’Any Mundial de la Física, aquesta edició està dedicada principalment a les ciències físiques i les seves aplicacions. I, en aquest marc, convençuts que cal difondre la ciència i la tecnologia amb iniciatives i fórmules cada vegada més properes als seus receptors, des del Departament s’han programat tres sessions destinades al públic universitari per apropar els recursos tècnics per a l’atenció a les persones.

Amb el títol “Ajudes técniques per a la innovació i el desenvolupament”, des del centre Sirius del Departament explicarà les ajudes tècniques destinades a la potenciació de l’autonomia personal, la millora de l’accesibilitat i l’afavoriment de la integració social. Aquesta sessió tindrà lloc a la seu del Departament de Benestar i Família (plaça de Pau Vila, 1), el 7 de novembre, de 10.00 a 11.30 hores.

Amb el títol “Tecnologies de suport contra l’exclusió” el centre Sirius també oferirà dues sessions per donar a conèixer les tecnologies de suport per a infants, joves, adults i gent gran amb plurideficiència, paralisi cerebral, traumatismes, malalties neurològiques i musculars progressives que dificultin el llenguatge oral o l’escriptura manual. Entre els recursos existents, també s’hi mostraran sistemes d’accés a l’ordinador alternatius al programari i el maquinari estàndard. Aquesta sessió també tindrà lloc a la seu del Departament de Benestar i Família, l’11 de novembre, de 12.00 a 13.30 hores.

Finalment, amb el títol “Atenció a la gent gran”, el Departament també ha preparat unes sessions a diferents centres residencials per abordar les tècniques de treball i atenció a les persones grans. Aquestes sessions tindran lloc als següents centres de gent gran:

Residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat, el 8 de novembre, de 10.00  a 12.30 hores. Llar Conca de Barberà de Montblanc, el 8 de novembre, de 10:00 a 13.00 hores. Residència Puig d’en Roca de Girona, el 10 de novembre, de 10.00 a 12.30 hores. Residència Natzaret de Mora d’Ebre, el 15 de novembre, de 10.00 a 12.30 hores.El nombre de places per a totes aquestes activitats és limitat. Per participar-hi cal inscriure’s i confirmar l’assisitència amb antel·lació a l’adreça electrònica ecucurella@gencat.net