El Moll de la Fusta de Barcelona acull la Festa que marca l'inici del curs als 34 centres que formen la xarxa de ludoteques de la conselleria

L'espai reservat ocupa més de 10.000 metres quadrats i es preveu l'assistència de més de 30.000 persones
El Moll de la Fusta acollirà diumenge 17 de setembre de 10:00h del matí a 19:00h de la tarda la desena edició de La Ludoteca. La festa, organitzada per la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques (DGACC) del Departament de Benestar i Família, marca l'inici del curs als 34 centres que formen la xarxa de ludoteques de la conselleria. La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, farà un recorregut per La Ludoteca a les 12:00h. A les 13:00h tindran lloc els parlaments institucionals.

La Ludoteca ocupa un espai de 10.000 metres quadrats i s'espera l'assistència de més de 30.000 persones. La festa serveix per potenciar l'educació a través del joc i la joguina i s'adreça a tots els membres de la família. Durant la jornada, tindran lloc un gran nombre d'activitats lúdiques i educatives distribuïdes per temàtiques i grups d'edat. Així, hi haurà espais de primera infància (de 0 a 5 anys), de jocs simbòlics, jocs de construcció, tradicionals, gegants, de taula, circuits vials, rocòdrom i narració de contes.

En motiu del desè aniversari de La Ludoteca, s'ha organitzat un joc de recorregut amb la participació de les famílies l'objectiu del qual és que es diverteixin descobrint l'espai. A partir de dos quarts d'una i des de l'escenari, Gog i Magog, Pep Callau i els Pepsicolen animaran l'acte de celebració dels 10 anys. El pallasso Marcel Gros farà l'espectacle de cloenda a dos quarts de sis de la tarda, i a les set del vespre tancaran els espais de joc.

Una menció especial mereix la Ludoètnia, un espai educatiu que serveix per fomentar el coneixement, l'apropament i el respecte a d'altres cultures. La Ludoètnia consisteix en una recopilació de jocs d'arreu del món amb els quals es pretén donar suport als mestres i educadors en la seva tasca de prevenció d'actituds de racisme i intolerància.

La Ludoteca és una iniciativa del Departament de Benestar i Família, però que compta amb la participació i cololaboració d'entitats que organitzen diferents tallers. A l'edició d'enguany les entitats cololaboradores són:

oAssociació de Nens amb Problemes de Cor a Catalunya (AACIC)
oAcció Escolta de Catalunya
oAldees Infantils SOS de Catalunya
oCreu Roja Joventut a Barcelona
oESPLAC, Esplais Catalans
oFundació Catalana de l'Esplai
oFundació INTERED Catalunya
oFundació La Roda
oFundació Pere Tarrès.