Collaboració del Departament de Benestar i Família en la cooperació catalana al sud-est asiàtic

El Departament hi destinarà una aportació inicial de 100.000 €

query_builder   5 gener 2005 15:30

event_note Nota de premsa

Collaboració del Departament de Benestar i Família en la cooperació catalana al sud-est asiàtic

El Departament hi destinarà una aportació inicial de 100.000 €

El Departament de Benestar i Família, per tal de collaborar en la reconstrucció dels països del sud-est asiàtic afectats pel tsunami del passat 26 de desembre, destinarà una aportació inicial de 100.000 € per subvencionar projectes d’entitats en la zona damnificada.D’ altra banda, l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) està rebent moltes trucades per acollir o adoptar menors de les zones afectades. La consellera, Anna Simó, agraeix les mostres de solidaritat de la ciutadania, però cal respectar la voluntat dels països afectats de gestionar les actuacions sobre els seus infants com considerin convenient, i donar-los suport tal com recomana el Conveni de La Haia sobre adopcions Internacionals, en països que han patit desastres naturals i que es tanqin provisionalment els processos d’adopció o acolliment per tal de facilitar el retrobament de les famílies separades per circumstàncies alienes a la seva voluntat.
El Departament de Benestar i Família, per tal de col·laborar en la reconstrucció dels països del sud-est asiàtic afectats pel tsunami del passat 26 de desembre, destinarà una aportació inicial de 100.000 € per subvencionar projectes d’entitats en la zona damnificada.

Hi ha prevista una reunió específica dimarts de la setmana vinent amb l’Agència Catalana de Cooperació i la UNICEF i Creu Roja per valorar les prioritats de suport del Departament de Benestar i Família a aquelles entitats de voluntariat que treballin dintre del 2005 en el procés de reconstrucció de les àrees afectades pel tsunami i a les organitzacions que duguin a terme projectes de suport a la infància.

A més, aquest divendres a les 10.30 h el Departament de Benestar i Família assistirà a la reunió del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència a Governació per tal de coordinar les accions que la Cooperació Catalana pugui dur a terme en els propers dies a l’àrea afectada.

La Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ja ha aportat 400.000 euros a les zones del sud-est asiàtic afectades pel sisme marítim. A aquesta xifra, s’hi han de sumar els 100.000 € que hi destinarà el Departament de Benestar i el donatiu de 100.000 euros que tres empreses adscrites al Departament de Medi Ambient i Habitatge han fet a Intermón Oxfam per a treballs de potabilització i sanejament d’aigües a les poblacions afectades.

 Sol·licituds d’acolliments i adopcions

L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) del Departament està rebent moltes trucades de persones que volen acollir o adoptar menors de les zones afectades pel tsunami.

La consellera, Anna Simó, agraeix les mostres de solidaritat de la ciutadania, però ha afegit que "cal respectar la voluntat dels països afectats de gestionar les actuacions sobre els seus infants com considerin convenient, i donar-los suport" i ha recordat que "tal com recomana el Conveni de La Haia sobre adopcions Internacionals, en països que pateixen o han patit un conflicte bèl·lic o que han sofert desastres naturals es tanquen els processos d’adopció o acolliment per tal de facilitar el retrobament de les famílies separades per circumstàncies alienes a la seva voluntat".

També ha recordat que hi ha entitats com la Fundació Vicenç Ferrer o Ajuda en Acció que tenen projectes d’apadrinament d’infants en alguns dels països afectats pel tsunami.

Des de l’ICAA s’està en contacte amb els organismes oficials d’aquests països per tal de donar-los suport.

Informació a Xarxanet de les campanyes de les ONG

En el portal Xarxanet.org s’ha habilitat una pàgina en què s’enllaça amb les diverses campanyes d’ONG i es detallen els diversos comptes corrents de donacions.

 Impulsada pel Departament de Benestar i Família, Xarxanet.org és un espai de treball i confluència per l’associacionisme, el voluntariat, el civisme i la solidaritat, en tots els àmbits (social, ambiental, cooperació i drets humans, comunitari, etc.), un punt de trobada on compartir informació, serveis, projectes, tot facilitant processos de treball en xarxa entre entitats, persones, federacions, escoles, administracions, empreses i universitats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined