La Secretaria de Famílies i d’Infància ha editat unes guies on s’explica com detectar els maltractaments a la infància; a més posa a disposició de tots els ciutadans el telèfon d’atenció a la infància (900 300 777) on es poden exposar problemes d’abusos, maltractaments, etc. relacionats amb la infància.
El Departament de Benestar i Família, a través de la Secretaria de Famílies i d’Infància, davant del cas de la xarxa de pederàstia desmantellada i detinguda fa uns dies a diverses ciutats de l’Estat espanyol, donat que costa trobar paraules per repudiar fets tan execrables, només voldria fer algunes reflexions i advertiments que poden ajudar a prevenir que casos com aquest tornin a produir-se.

Els infants són persones que requereixen una atenció i cura especial, per tant cal estar amatent a qualsevol fet que pugui vulnerar els seus drets, especialment en relació als abusos i maltractaments dels que poden ser víctimes.

La Secretaria de Famílies i d’Infància ha editat unes guies on s’explica com detectar els maltractaments a la infància; a més posa a disposició de tots els ciutadans el telèfon d’atenció a la infància (900 300 777) on, a qualsevol hora del dia, els 365 dies de l’any, es poden exposar problemes d’abusos, maltractaments, etc. relacionats amb la infància. Davant de qualsevol sospita, el Departament anima a posar-ho en coneixement dels professionals de la línia telefònica, des d’on s’actuarà immediatament.