La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, signarà demà dimecres 26 de juliol a les 12:30 hores un conveni de cololaboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i les sis entitats que participaran en el desplegament del programa Barcelona-Tànger. L'objectiu de l'acord és promocionar la integració social i econòmica dels joves residents a Tànger com a alternativa a l'emigració i el retorn amb garanties de respecte als seus drets dels menors migrants.

Les sis entitats que signen el conveni tenen una reconeguda trajectòria en els àmbits de cooperació al desenvolupament, migracions, i desenvolupament d'accions de formació professional prèvia a la inserció laboral. Les entitats seloleccionades són: La Torna, Cooperació i Desenvolupament Sostenibles; l'Asociación Española del Género de Punto (AEGP); la Fundació Privada Catalana Al Qantara, Pont mediterrani d'amistat, cultura, formació i cooperació a través de l'hosteleria; l'Asociación Socio-Cultural Ibn Batuta (ASCIB); Gedi, Gestió i Diseny, SCCL; i el Casal dels Infants del Raval.

El projecte Barcelona-Tànger ha estat seleccionat per la Comissió Europea, en el marc del programa AENEAS, que presta suport tècnic i financer en matèria de migració i asil, amb l'objectiu de millorar la gestió dels fluxos migratoris. També compta amb la cololaboració del govern del Marroc.