Aquesta inversió forma part de l’acord de Govern del passat 29 de novembre per destinar més de 24 milions d’euros a la construcció i la millora de diferents centres per a la gent gran a diverses poblacions catalanes

El Departament de Benestar i Família destina 8.300.000 euros a la remodelació de la Residència de Gent Gran Creu de Palau, de Girona. Actualment el projecte es troba en la fase de licitació d’obres i es preveu que comencin al març de 2006 amb una durada d’uns dos anys.

La residència Creu de Palau té una superfície construïda de 9.495 metres quadrats; es tracta d’un edifici aïllat de sis plantes amb dues ales de dormitoris. Les reformes abastaran els dormitoris amb una distribució adient a les necessitats actuals, on es dona acolliment i assistència integral per un bon desenvolupament de la vida diària dels usuaris.

Hi haurà 235 places residencials (27 dormitoris individuals i 104 dobles) i a la planta baixa es distribuiran 14 places d’habitatges tutelats amb una certa independència de la resta d’usuaris del centre. També es redistribuiran, actualitzant i racionalitzant totes les zones comunes i d’administració. Així mateix s’adequarà tot l’edifici a la normativa vigent: mesures de seguretat, protecció contra el foc, instal·lacions, etc.

La Residència de Gent Gran Creu de Palau és un equipament gestionat per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar i Família, amb recursos propis, que prové del traspàs de competències de la Seguretat Social l’any 1979.

D’altra banda, dins del mateix acord de Govern, es destinen dues partides de 400.000 euros i 820.000 euros per a la residència Puig d’en Roca, també de Girona, per a la climatització i la reconversió de dormitoris dobles en individuals.