El Departament de Benestar i Família, per tal de potenciar les capacitats laborals i evitar el risc d’exclusió social de les persones amb discapacitat, dóna suport i subvenciona els Centres Especials de Treball (CET) arreu de Catalunya.

Abans de finals d’octubre, a través de l’Associació Grain Art, es posarà en marxa a Roquetes (el Baix Ebre) un CET que donarà ocupació a 5 persones discapacitades amb risc d’exclusió social. La previsió és arribar progressivament a uns 20 o 25 llocs de treball. Aquest CET ocupa un local d’uns 550 metres quadrats de superfície i en ell s’elaboraran productes artesans en metall i en fusta.

Els CET s’organitzen dintre d’un marc laboral protegit, amb uns professionals formats per a donar suport i acompanyar a la persona en l’entorn laboral. El servei té com a objecte  potenciar les capacitats laborals i el benestar personal i social de la persona treballadora i encaminar-la a una vida el més autònoma possible.

Des dels CET s’elabora un pla individual que contempla tot un conjunt d’actuacions (formació, detecció de riscos, seguiment laboral, etc.) per aconseguir la plena inserció sociolaboral de cadascuna de les persones treballadores.

Per tirar endavant la seva tasca, els CET compten amb bonificacions de la quota de la Seguretat Social. El Departament de Benestar i Familia, segons els casos, aporta fins a 12.000 euros per a cada lloc de treball creat, i abona el 50% del salari mínim interprofessional de cada treballador.