El delegat territorial del govern de la Generalitat a Tarragona, Josep Maria Sabaté, la directora dels serveis territorials de Benestar i Família a Tarragona, Carme Esteban, i l'adjunt a la Secretaria per a la Immigració, Ignasi Camós, han presentat avui en roda de premsa les polítiques que està desenvolupant la Generalitat respecte a l'acollida d'immigrants, la cohesió social i el reforç dels serveis municipals.

Més ajuts pels Ajuntaments i Consells Comarcals

Segons ha explicat l'adjunt a la secretaria per a la Immigració, Ignasi Camós, els municipis i els Consells Comarcals de l'àmbit territorial de la Delegació de la Generalitat a Tarragona han vist augmentats els recursos per a fer polítiques d'acollida i integració d'immigrants, de cohesió social i per al reforç dels serveis municipals en un 14,6% respecte l'any passat. En total, el Departament de Benestar i Família, a través de la Secretaria per a la Immigració, hi destinarà 1.509.200 €. L'any passat la xifra dels ajuts va ser de 1.317.284 €

Per tipus d'ens, els 11 Ajuntaments presentats a la convocatòria de la demarcació de Tarragona rebran un total de 1.131.445,4 €, que suposa que la quantitat destinada als Ajuntaments s'ha incrementat un 11,7% respecte la subvenció rebuda per aquests ens l'any passat, que va ser de 1.012.853,2 €. La majoria dels ajuntaments han vist augmentats els seus ajuts respecte l'any passat.

Per la seva banda, els 6 Consells Comarcals que rebran ajuts han vist augmentats els imports atorgats en un 24,1% respecte el 2005. Respecte a les xifres totals del ajuts destinats als Consells Comarcals, l'any passat van rebre 304.430,4 €, mentre que aquest any se'ls dedicarà 377.753,7 €.

Si ens centrem en els projectes sol·licitats pels 11 Ajuntaments i els 6 Consells Comarcals en la convocatòria de 2006, la Secretaria per a la Immigració ha finançat 168 dels 250 presentats, és a dir, un 67,2% dels programes sol·licitats en aquesta convocatòria. En concret, 117 programes han estat presentats pels consistoris, mentre que els 51 restants corresponen als Consells Comarcals.

Dins dels diversos projectes subvencionats, les accions d'acollida han estat les més finançades amb un total de 46 projectes. D'altra banda, s'han finançat 43 programes del bloc de contractació de professionals, majoritàriament tècnics de polítiques migratòries i borses de traductors. Dintre de les accions d'igualtat d'oportunitats (44 projectes) i d'acomodació de la diversitat (28 projectes), s'han finançat projectes dirigits a dones i a joves, sessions formatives cap als professionals, i projectes dirigits a la sensibilització de la població (exposicions, jornades, tallers, etc.) entre d'altres.