La Consellera de Benestar i Familia, Carme Figueras, es reunirà dimecres vinent amb l’alcaldessa de Badalona, Maite Arquer, per impulsar la creació del Consorci Badalona Sud. Amb la posada en marxa d’aquest organisme paritari entre la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona, es pretén garantir la coordinació i l’execució dels plans d’integració i transformació dels barris de Sant Roc, Artigues, Remei i Congrés Eucarístic de Badalona.

Des de l’arribada del nou equip al Departament, la Secretària General de Benestar i Familia, Anna Maria Miró, ha prioritzat aquesta qüestió i ha reactivat els mecanismes necessaris perquè el Consorci es pugui posar en marxa, tal com estableix la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat del 17 de maig de 2006. Precisament, un dels passos realitzats en els últims dies ha estat el nomenament de tots els representants municipals i autonòmics que formen part del Plenari del Consorci.

La composició del Plenari es la següent:

Per part de la Generalitat, la Consellera de Benestar i Familia, Carme Figueras; la Secretària General de Benestar i Familia, Anna Maria Miró; la Delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; el Director del SCS, Carles Manté; el Secretari General de Medi Ambient, Ricard Fernández; el Director de Serveis de Justícia, Jordi Sisquella; el Director General d’Ocupació, Francesc Castellana; i el Director del Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Educació, Jaume Pallarols.

Per part de l’Ajuntament de Badalona hi seran l’alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué; el Primer Tinent d’Alcalde Eduard Tortajada; la Regidora de l’àmbit de Serveis a les Persones, Roser Castillo i Pérez ; el Regidor de l’àmbit de Serveis a la Comunitat, Julián Garcia Gómez; el Regidor de Drets Civils i Convivència, Jaume Vives; el Regidor d’Educació, Alex Mañas; el Regidor del grup municipal CiU, Jordi Subirana; i la Regidora del grup municipal PP, M. Jesús Hervàs.