La família rep un total de 8.376,52 euros del Departament de Benestar i Família per a l’atenció domiciliària de la seva dona i en concepte d’ajuts a les famílies nombroses i les d’especial vulnerabilitat.La consellera ha estat en contacte des de primera hora del matí amb l’Ajuntament de Canet de Mar i el Departament d’Interior.

El senyor Francisco Aranda Sánchez va enviar dos escrits al Departament de Benestar i Família amb data de registre d’entrada de l’11 de maig de 2005 i el 24 de novembre de 2005, que feien referència a l’ajuda domiciliària que rep del Departament de Benestar i Família la seva dona Maria Luisa Costa Castro i en què demanava una entrevista amb la secretària de Famílies i d’Infància per acreditar l’empitjorament de l’estat de salut i sol·licitar un augment d’hores d’atenció domiciliària.

Una vegada analitzats els escrits i la documentació acreditativa el Departament va comprovar que no complia els requisits per rebre una ampliació de l’ajuda, per la qual cosa el passat 27 de febrer de 2006 se li va enviar una resolució on se li informa que no variava la resolució anterior, al mateix temps que gestionava una visita al CAD de la senyora Costa per a revisar el seu grau de discapacitat i el suport domiciliari que rep. Davant d’aquesta resolució es pot realitzar una nova revisió després de dos anys, o que hagin concorregut nous fets o s’hagin produït variacions en les circumstàncies valorables. El Departament farà la nova revisió per canvi de circumstàncies de salut, fixada per al proper 3 d’abril, tal i com va sol·licitar.

El Departament de Benestar i Família, a través del Servei d’Atenció a les Persones del Barcelonès, va resoldre el 26 d’agost de 2004, una vegada examinat l’expedient instruït com a conseqüència de la sol·licitud presentada, concedir les ajudes anuals de 2.576,52 euros pel servei d’assistència domiciliària, amb una intensitat de 51 hores mensuals —el màxim és de 62 hores mensuals— durant els dotze mesos de l’any i fins al 31 de desembre de 2007. L’import concedit és el resultat de l’aplicació dels barems econòmics segons el que disposa la normativa que regula aquest programa d’ajuda. També rep suport domiciliari de l’Ajuntament de Canet, 14 hores setmanals.

D’altra banda, el Departament de Benestar i Família, a través del Centre d’Atenció de Disminuïts de Badalona, va resoldre el 14 d’octubre de 2005 que la senyora Luisa Castro té un grau de disminució del 53%, que no supera el barem que determina la necessitat d’assistència de tercera persona, que no supera el barem que determina l’existència de dificultats per utilitzar transports públics col·lectius, que la categoria de la discapacitat és física i psíquica i que aquesta resolució de reconeixement del grau de disminució té caràcter definitiu.

També cal tenir en compte que al 2005 una família com Aranda-Costa rebia un total de 5.800 euros anuals en concepte de prestació per infants a càrrec: una part per part múltiple i una altra part per família nombrosa. Aquesta mateixa família, aquest any 2006 rebrà 3.200 euros per part múltiple i 700 euros per fill per família nombrosa.