La Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, ha lliurat aquest matí la Medalla del Centenari al corberenc Manel Busquet i Folqué. El lliurament s'ha fet en el decurs d'un petit homenatge a la Residència d'Avis Sant Jaume de Rubí, on resideix des del 2004. L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Rubí, Carme García; i la família de l'homenatjat.

Manel Busquet i Folqué va néixer el 7 de febrer de 1907 a Corbera d'Ebre (Terra Alta). Als 14 anys es va instal·lar a Barcelona, on va començar a treballar de bacallaner als mercats de Sants i la Boqueria. El 1935 es va instal·lar pel seu compte i va obrir botiga al Poble Nou fins a la jubilació. Manel Busquet és vidu, té 2 fills, 5 néts i 6 besnéts.

La Medalla del Centenari és una iniciativa del Departament d'Acció Social i Ciutadania. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i facin la sol·licitud.