La Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), envia aquest migdia a Indonèsia dos kits mèdics per atendre la població afectada.

Un d'aquests kits mèdics, amb 810 kg de material mèdic, medicaments (antibiòtics, analgèsics, etc.) i material fungible, ha de servir per atendre 10.000 persones durant tres mesos. L'altre kit, d'acció immediata, està format per 100kg de material mèdic bàsic i altres medicaments i s'ha consignat a l'ONG Metges del Món, que ja ha desplegat els seus equips sanitaris a la zona afectada. L'avió sortirà aquest migdia fletat per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI).

En aquesta línia, el proper dijous 1 de juny està prevista la reunió del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (CCAHE) per tractar aquesta nova crisi humanitària i estudiar noves vies d'actuació i de suport de la Cooperació Catalana a la població damnificada. 

La matinada de dissabte (6 hores, hora local), un terratrèmol de 6,2 graus a l'escala de Richter va afectar l'illa de Java a Indonèsia. L'epicentre es va situar a 37 km de Yogyakarta i a una profunditat de 33km, afectant majoritàriament els districtes de Bantul i Kuloprogo.

Les últimes dades oficials parlen de gairebé 5.000 víctimes mortals, al voltant de 20.000 ferits, 4.000 cases destruïdes només a Yogyakarta, així com desperfectes en el sistema elèctric, de telecomunicacions, i en l'aeroport de la ciutat. El total de damnificats per aquest terratrèmol oscil·la entre les 160.000 i les 200.000 persones.