Através d'aquests acords la Cooperació Catalana destina mig milió d'euros a dos programes de l'organisme humanitari al Sudan i a Etiòpia respectivament. Els projectes, que rebran 250.000 euros cadascun, incideixen en l'assistència mèdica primària, l'educació bàsica i l'extensió de serveis primaris de salut per a nens i nenes d'aquests països.

L'objectiu de l'acord al Sudan és participar en el finançament del programa d'emergència a la regió de Darfur, que actualment pateix un conflicte que provoca milers de morts i milions de desplaçats i refugiats.

El programa d'UNICEF busca reduir la insalubritat i la mortalitat dels infants menors de cinc anys en aquest país mitjançant la millora de la qualitat de l'assistència mèdica primària, l'eradicació de la pol·liomielitis i la prevenció i control del xarampió.

Les principals línies de treball són la distribució de vacunes i accions de formació que puguin fer arribar la protecció adient a prop d'un milió de nens i nenes.

Per la seva banda, l'acord sobre Etiòpia estableix la participació de l'ACCD en el finançament del projecte de desenvolupament Educació básica alternativa i salut maternoinfantil. El projecte s'adreça a la infància etíop en dos àmbits: educació i salut.

D'una banda, el projecte donarà accés a l'educació primària a infants exclosos de l'escola per les particularitats de la zona on viuen, les regions pastoralistes seminòmades d'Afar i Oromia que no afavoreixen que els nens puguin seguir una escolarització estàndard. Per aquest motiu s'han dissenyat programes d'educació bàsica alternativa que s'adapten a les condicions de vida d'aquests nens i nenes.

D'altra banda, el projecte millorarà la salut maternoinfantil de la població de la regió d'Amhara a través de l'extensió dels serveis de salut, l'aprovisionament de medicaments i l'enfortiment de capacitats del personal de salut.