L'equip de l'ACCD visitarà els barris i rodalies de la capital, Beirut, més afectats pels bombardejos israelians i també, al sud del país, les poblacions de Nabatieh i Marjayoun, on es reunirà amb l'ONG Secours Populaire Libanais (SPL) i amb altres actors civils i de cooperació a la zona, com el PNUD.

També es faran contactes institucionals amb autoritats polítiques libaneses, com els ministres de Cultura, Tarek Mitri, i d'Afers Socials, Nayla Moawad. En un primer moment la resposta de l'ACCD al conflicte del Líban va consistir en una subvenció de 75.000€ a l'Associació Catalana per la Pau (ACP) i la seva contrapart libanesa, Secours Populaire Libanais, per atendre unes 450 famílies del sud del Líban desplaçades pel conflicte a la ciutat de Sidó.

El 31 d'agost, 20 dies després de l'alto-el-foc, es va celebrar a Estocolm una conferència de donants pel Líban per posar en comú les línies d'actuació de diversos governs per a la reconstrucció del país. Considerant les principals necessitats detectades per les agències coordinadores de Nacions Unides, l'ACCD es va comprometre a aportar mig milió d'euros per al procés de reconstrucció al país, enfortir el teixit social i recuperar el sistema bàsic de salut i l'aprovisionament i accés a l'aigua potable.

El conflicte entre Israel i el Líban va allargar-se 33 dies, entre el 12 de juliol i l'11 d'agost. Els bombardejos van provocar la mort de 1.200 libanesos, la majoria dels quals civils, la destrucció de moltes infraestructures i habitatges del sud del Líban i de barris sencers de la capital, Beirut, i el desplaçament  de les seves cases de gairebé un milió de persones.