La delegació de l'ACCD, encapçalada pel seu director, David Minoves, s'ha apropat aquests dies a Calang, la població on percentualment van morir més persones, fins a un 90% dels seus 9.000 habitants.

A Calang, la delegació catalana ha pogut observar sobre el terreny com es desenvolupen els projectes de Metges del Món i d'ONG locals com el Fòrum Bangun Aceh (FBA), als quals la Cooperació Catalana dóna suport. 

El director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), David Minoves, ha explicat que "ja durant l'emergència vam identificar la zona de Calang com a prioritària pel grau d'impacte del tsunami sobre la població i el difícil accés de la cooperació internacional a aquesta regió".

L'ACCD va cedir a Metges del Món un hospital de campanya que ha estat el centre de salut de referència per a una població potencial de 20.000 persones a la zona i que ha funcionat fins al passat mes de juny. A partir d'aleshores, l'ACCD a traves de Metges del Món va construir un centre de salut provisional, gestionat per personal de l'ONG.

"En aquests moments estem construint el centre de salut permanent que el substituirà i que serà cedit a les autoritats locals a mitjans de l'any vinent. A més, aquest centre està capacitant el personal local en salut materno-infantil i tuberculosi", ha explicat Minoves.