El conveni s'emmarca en una resolució del Parlament de Catalunya que insta el Govern a donar prioritat a accions de cooperació i de suport als processos de reforma agrària al Brasil.

L'Escola Nacional Florestan Fernandes (ENFF) es construeix des de l'any 2000 gràcies al treball de brigades voluntàries i disposa d'espais com un telecentre, una biblioteca per a més de 30.000 llibres i un projecte paisatgístic i de medi ambient. En el decurs del darrer any, més de 1.000 persones han passat per l'Escola en activitats formatives, educatives i de gènere. Amb el suport de l'ACCD, de 290.670€ per a un any, es completarà la construcció de l'edifici administratiu de l'Escola, es reforçaran activitats productives per a la sostenibilitat alimentària dels estudiants residents a l'ENFF i es donarà suport a les activitats pedagògiques.

L'ENFF es troba al municipi de Guararema, en el gran Sao Paulo. El seu objectiu és crear un model pedagògic rural i camperol mitjançant la formació d'educadors i dirigents que atenguin el conjunt de les famílies que viuen en els assentaments i que enforteixin el procés de reforma agrària al Brasil.

La reforma agrària i la legalització de les terres al Brasil són qüestions d'actualitat en aquests moments i han estat tema central dels comicis a la presidència del país celebrats diumenge passat, 1 d'octubre. Al Brasil, prop de 5 milions de famílies viuen com a sense terra mentre 26.000 latifundistes són propietaris del 46% de totes les terres del país.

La Resolució 206/VII del Parlament de Catalunya, de 16 de novembre de 2005, insta el Govern a donar prioritat, en el marc de les polítiques de cooperació al desenvolupament, a les accions de suport a la reforma agrària al Brasil.