En el cas del Castell de Montjuïc, a Barcelona, el CCFP considera que la cessió només possaria fi a una confiscació durant la Guerra Civil i que, per tant, s'hauria de produir sense cap condició prèvia ni l'establiment de cap ús militar posterior. Aquestes consideracions van ser fruit d'un debat sobre la consideració de crear un Museu per la Pau a Catalunya.

Durant la reunió, també es va aprovar la constitució de les Comissions del CCFP i es va discutir sobre l'estat de la creació de l'Institut Internacional de la Pau. 

El director de l'ACCD, David Minoves, va presentar la propera Convocatòria Ordinària de Construcció de Pau, va informar de la visita que una delegació catalana va fer Colòmbia a finals de l'any passat, i de la participació catalana en la missió d'observació electoral a les eleccions legislatives de Palestina durant el passat mes de gener. Respecte a la cessió del castell de Monjtuïc, Minoves ha afegit: "Catalunya és referent internacional en defensa i promoció dels valors de pau i no pot acceptar que es condicioni el retorn del castell de Montjuïc als designis i necessitats d'imatge de l'exèrcit espanyol". 

El CCFP, que queda adscrit a l'ACCD, és l'eina de participació de la societat civil que es va crear l'any passat per coordinar l'actuació de la Generalitat i d'altres Administracions Públiques en les actuacions del foment de la pau.