L'ACCD dóna resposta a les necessitats bàsiques de 450 famílies desplaçades pel conflicte al Líban

Es donaran 75.000€ a una ONG local i 100.000€ més per a ajut alimentari

query_builder   26 juliol 2006 12:05

event_note Nota de premsa

L'ACCD dóna resposta a les necessitats bàsiques de 450 famílies desplaçades pel conflicte al Líban

Es donaran 75.000€ a una ONG local i 100.000€ més per a ajut alimentari

Per fer front a la situació de crisi humana provocada pel conflicte al Pròxim Orient, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), en el marc del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (CCAHE), ha acordat donar 75.000€ a una ONG local per cobrir les necessitats bàsiques de 450 famílies del sud del Líban desplaçades a la ciutat de Sidó. A més, l'ACCD aportarà 100.000€ per a la distribució d'ajut alimentari a Gaza a través de Nacions Unides.

Mitjançant l'Associació Catalana per la Pau (ACP), l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament aporta 75.000€ a l'entitat libanesa Secours Populaire Libanais (SPL) per atendre un total de 450 famílies del sud del Líban desplaçades pel conflicte a la ciutat de Sidó i que viuen refugiades en una escola d'aquesta població.

Pel que fa a la situació de crisi humana que també es viu a Gaza i Cisjordània i en resposta a la darrera crida d'emergència de l'Agència de Nacions Unides per a l'Ajut dels Refugiats de Palestina (UNRWA), l'ACCD ha decidit fer una contribució puntual de 100.000€ que es destinarà a la distribució d'aliments i suport als hospitals d'atenció primària de la UNRWA a Gaza.

Primera resposta al conflicte

El director de l'ACCD, Àlex Masllorens, ha explicat que aquestes mesures són "una primera resposta de la Cooperació Catalana a una situació complexa i difícil a la regió, que caldrà veure com evoluciona en els pròxims dies i setmanes" i que, per tant, no es descarten noves intervencions.

El Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència, adscrit a l'ACCD, es va crear l'agost de 2005 per coordinar i agilitzar els esforços de les administracions públiques catalanes i de la societat civil davant de situacions d\'emergència humanitària en països empobrits o en conflicte, per donar-hi una resposta ràpida i eficaç.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined