El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha destacat la manca d'incidents i la normalitat amb què s'ha desenvolupat a Catalunya la jornada electoral d'aquest diumenge. En la seva compareixença per informar del desenvolupament de la jornada, el conseller ha lamentat que hagi disminuït la participació en relació a les eleccions del 2003 i ha reconegut que "caldrà que els partits i el mateix Govern facin una reflexió autocrítica" sobre l'abstenció.

“Hi ha un suma de raons” que explicarien aquesta abstenció, ha dit el conseller, però ha assenyalat que cal tenir en compte que en altres indrets pot haver-hi més participació perquè els governs autonòmics també hi estan en joc. El conseller també ha reconegut que a Catalunya pot haver-hi “un cert cansament” provocat per la celebració de tres eleccions en un any.

Joan Puigcercós ha volgut agrair la col·laboració de totes les persones que han treballat en aquestes eleccions i que han contribuït a què la jornada s’hagi desenvolupat sense incidents remarcables.

El conseller de Governació i Administracions Públiques oferirà una segona roda de premsa a les 21.45 hores aproximadament, en què donarà dades provisionals de les capitals de demarcació i del Conselh Generau d'Aran.