El 19 de desembre passat es va celebrar a l'Auditori del Palau de la Generalitat el Dia Internacional del Voluntariat. L'acte va ser presidit pel conseller de Governació, Joan Puigcercós, i pel secretari d'Acció Ciutadana, Francesc Simó.

En aquest mateix acte es van lliurar els premis Nacional, Local i Popular de Voluntariat, i hi van assistir 240 persones (capacitat màxima de l’Auditori).

En les primeres intervencions, tant el secretari d’Acció Ciutadana com la vicepresidenta del Consell del Voluntariat, M. Assumpció Vilà, van destacar el paper vertebrador del voluntariat en la societat moderna, així com els reptes de futur del voluntariat a Catalunya.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va presentar, en vídeo, l’aplicació del Premi Nacional del 2005 dels voluntaris dels senders de Catalunya.

Dintre d’aquest acte, es van lliurar els premis de Voluntariat. Enguany aquests van recaure, en l’àmbit nacional, en l’entitat AFANOC, pel seu projecte de voluntariat adreçat a voluntaris de suport a nens amb càncer. Es va valorar especialment el treball social i psicològic i la qualitat en la programació i gestió.

El Premi Local va recaure en l’entitat Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), pel seu projecte Energy Control, adreçat a la prevenció del consum de drogues en la gent jove. S’hi va valorar el caràcter innovador per afrontar problemàtiques actuals i el rigor metodològic.

El Premi Popular de Voluntariat es va lliurar al projecte Trans-formas, presentat per Joves Transformadors, el qual ha resultat guanyador en la votació realitzada pels ciutadans al portal Xarxanet.

Tots els guardonats van adreçar unes paraules al públic per agrair el premi i indicar els objectius de la seva entitat.

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, va intervenir en l’acte i va destacar les línies estratègiques del voluntariat a Catalunya, la realització del Congrés del Voluntariat de Catalunya i la futura creació de l’Agència Catalana de l’Associacionisme i Voluntariat; finalment, va voler remarcar i agrair el paper dels voluntaris en la nostra societat.

L’acte es va cloure amb l’actuació de Santi Arisa, amb l’espectacle “Taverna de Poetes”.