S'imprimiran 7.450.000 paperetes bilingües, en català i castellà, per a cada candidatura. A més, s'imprimiran 10.000 trilingües, ja que s'hi afegeix l'aranès. La distribució de paperetes es concentra a Barcelona, seguida de Tarragona, Girona i Lleida, i garanteix en tot moment la plena disponibilitat de les paperetes necessàries per a cada candidatura en les quatre circumscripcions. En total, s'editaran més de 133,1 milions de paperetes, utilitzant 250 tones de paper, quantitat que equival a més de 104.000 paquets de 500 fulls DINA A4. D'aquesta manera ho va explicar aquest cap de setmana el secretari general de Governació i Administracions Públiques, Antoni Fernández, durant la visita a la impremta Rotocayfo Quebecor a Santa Perpètua de la Mogoda, on va explicar, a banda de la distribució, el procés de producció i trets de les paperetes per a la consulta electoral de l'1 de novembre.

El secretari general de Governació, Antoni Fernández, va donar a conèixer públicament les paperetes oficials per a la votació de les eleccions autonòmiques del dimecres 1 de novembre. L’escenari va ser la impremta Rotocayfo Quebecor, situada a la carretera de Caldes, kilòmetre 3, de Santa Perpètua de la Mogoda. A més, Antoni Fernández, secretari general del departament encarregat de gestionar l’organització de les eleccions, va constatar la producció de 7,4 milions de paperetes per a cada candidatura i la distribució de 7,9 milions de sobres per introduir la papereta. En total, s’editaran 133.170.000 paperetes. En concret, a Barcelona s’imprimiran 5,3 milions de paperetes de cada formació política que es presenti a les eleccions al Parlament de Catalunya de l’1 de novembre, és a dir, 95,4 milions de paperetes. La demarcació següent en nombre d’exemplars és Tarragona amb 857.000 per candidatura, és a dir, més de 15,4 milions de paperetes. En tercer lloc, a Girona s’imprimiran 748.000 per candidatura, cosa que representa la producció de més de 13,4 milions. Finalment, a Lleida es distribuiran 545.000 paperetes bilingües per candidatura, és a dir, més de 8,7 milions, a més de les 10.000 paperetes per candidatura que incorporen l’aranès, és a dir que, en aquest darrer cas, hi haurà 160.000 paperetes. A més, s’ha previst la impressió d’uns vuit milions de sobres bilingües i 11.000 trilingües. Per aquest motiu, es calcula l’ús de 250 tones de paper que, aproximadament, equival a 104.000 paquets de 500 fulls DIN A4.

Tota aquesta producció que aquest, dissabte, 7 d’octubre, es va presentar in situ respon al compromisos amb el medi ambient. Per aquest motiu, el paper és ecològic, és a dir, en la seva fabricació no s’utilitza el clor. Amb la mateixa responsabilitat mediambiental, s’ha programat el futur de les paperetes un cop celebrat l’escrutini. Les paperetes sobrants a les diferents delegacions s’incorporen al procés de recollida gratuïta de paper per reciclar, de manera similar a com ho fan la majoria dels ajuntaments.

Durant la visita, també es va donar a conèixer les prescripcions tècniques de les paperetes de les diferents candidatures. La mida de les paperetes és de 105x223 mil·límetres, excepte a Barcelona on és de 105x297. La circumscripció de Barcelona també marca la diferència respecte a un altre aspecte tècnic, ja que en aquest cas la impressió és per les dues cares, mentre que a la resta de demarcacions les paperetes s’imprimeix només per una cara. No obstant, no es registra cap excepció en el gramatge que és de 70 gr/m2. A més, les paperetes de les diferents candidatures, on els electors plasmaran el seu vot, són les mateixes tant si es tria l’opció de vot presencial como si es realitza mitjançant el correu.