El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 4644 ha publicat aquest dimarts la composició definitiva de les 35 juntes electorals catalanes, 31 de Zona  més 4 Provincials, per a la votació de la reforma del referèndum d’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que es celebrarà el pròxim 18 de juny.  La finalitat  de les Juntes Electorals és garantir la transparència i objectivitat del procés electoral.

D’acord amb la Llei 5/1985, de 19 de juny, de Règim Electoral General, les Juntes Electorals Provincials i les Juntes Electorals de Zona estan formades per 5 vocals cadascuna. En el cas de les Juntes Electorals Provincials, tres vocals són escollits pel Consell General del Poder Judicial i dos per la Junta Electoral Central. Pel que fa les Juntes Electorals de Zona, tres vocals són escollits pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i dos per la Junta Electoral Provincial corresponent.

Per altra banda, aquest dimarts s’ha fet públic el llistat de llocs i locals públics que els ajuntaments ofereixen als representants de formacions polítiques per a actes de campanya i comunicació del referèndum de l’Estatut d’acord amb la llei electoral anteriorment esmentada.