El Departament d'Economia i Agbar tanquen l'acord per a la compra de la futura seu del Departament d'Interior

query_builder   8 juliol 2005 13:20

event_note Nota de premsa

El Departament d'Economia i Agbar tanquen l'acord per a la compra de la futura seu del Departament d'Interior

En la històrica seu del Grup a Barcelona s’agruparan tots els serveis de la Conselleria

El Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i el Grup Agbar han tancat aquest divendres la compra-venda de la històrica seu del Grup a la ciutat de Barcelona que integrarà les direccions generals de la conselleria d’Interior ubicades a diferents edificis, en virtut de l’acord que haurà de ser sotmès a l’aprovació del Consell Executiu de la Generalitat. Els consellers d’Economia i Finances, Antoni Castells, i d’Interior, Montserrat Tura, i el president executiu del Grup Agbar, Ricard Fornesa, han signat avui un protocol d’intencions en el qual es defineixen les característiques de la compra per part de la Generalitat de la seu social d’Aigües de Barcelona, un complex integrat per el Palauet del Marquès de Santa Isabel i els edificis ubicats al carrer Diputació, 353 i 355, així com de l’immoble situat en el Passeig de Sant Joan, 43 i 45. Els cinc immobles objectes de l’acord ocupen una superfície total de 16.963 metres quadrats. El cost de l’operació serà de 42,8 milions d’euros.

Aquests edificis, que entraran a formar part del patrimoni immobiliari de la Generalitat, seran la nova seu del Departament d’Interior. D’aquesta manera quedaran agrupats en una unitat immobiliària tots els serveis que actualment s’ofereixen des de d’aquesta conselleria: els del propi departament, el Servei Català de Trànsit, la Direcció General de Seguretat Ciutadana i la d’Emergències i Seguretat Civil i la Direcció General de Jocs i Apostes i l’Oficina de premis de l’EAJA. Avui, les dependències de la conselleria dirigida per Monserrat Tura es troben disperses per sis immobles de la ciutat de Barcelona, entre la Via Laietana, el passeig de Pujades, el carrer Aribau, la Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes i Cerdanyola del Vallès. D’acord amb l’Ajuntament de Barcelona, la política de racionalització del patrimoni immobiliari de la Generalitat pretén, a més, fomentar el dinamisme de la ciutat i crear noves àrees de descentralitat.

Segons ha explicat el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, dos d’aquests edificis que quedaran lliures i que la Generalitat té avui en règim de propietat, als números 69 de la Via Laietana i 11-13 del carrer Pujades, serviran per finançar les depeses de la nova adquisició. Per a la consellera d’Interior, Montserrat Tura la concentració de les dependències administratives del seu Departament en la nova seu permetran una millor organització i, de retruc, una millora en l’atenció als ciutadans a l’hora d’oferir els seus serveis. Segons el text de l’acord signat avui, la cessió física dels immobles adquirits  s’haurà de realitzar abans de l’1 d’octubre d’aquest any.

La compra d’aquests nous edificis s’emmarca en la voluntat del govern de reestructurar el patrimoni immobiliari de la Generalitat. Això significa concentrar les dependències administratives dels diferents departaments que actualment es troben disperses principalment per la ciutat comtal, per reagrupar-los en sòl d’equipaments i amb bona comunicació. L’objectiu és reestructurar i racionalitzar el patrimoni immobiliari, i millorar l’organització administrativa i la prestació de serveis al ciutadà, ambdós objectius compatibles amb la reducció de despesa.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined