La tercera edició va permetre informar les representants de les associacions de dones dels diferents termes que les afecten directament però, sobretot, destacà l'acord de fer un Congrés de Dones anual a les Terres de l'Ebre.

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Lola Santacatalina, va presidir divendres, 1 de juny, a les 20h la III Assemblea de dones de les Terres de l’Ebre, celebrada a la seu de la Delegació del Govern, al Palau Abària.

Aquesta tercera assemblea va comptar amb l’assistència de les representants d’una vintena d’associacions: Benifallet, Deltebre, Tortosa, Jesús, Bítem, Remolins, La Galera, Sta. Bàrbara, Ulldecona, La Sénia, La Ràpita, Flix, Riba-roja i Bot; a més de les representants territorials del Consell Nacional de Dones (CNDC), Sara Asensio i Pilar Matamoros; del grup GREC Rosa Queralt; Mila Garriga d’Atenció Social Primària i Dependències; Àngels Castellà del SIAD Amposta; Cinta Panisello de Serveis Socials d’Atenció Primària i Irene Grau del mateix ICDs a l’Ebre.

La reunió va servir per informar les representants de les prop de 20 entitats i associacions de dones de les Terres de l’Ebre, que hi participaren, dels diferents temes que les afecten directament.

En aquest sentit, s’informà sobre el procés d’elaboració de la llei d’igualtat espanyola i també de la catalana, que s’està elaborant. També es comentaren els 16 tallers participatius sobre la llei d’acollida que se celebraren al país, un d’ells a Tortosa; i també la participació de l’ICDs en la 51a Sessió de la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona, que es va portar a terme del 26 de febrer al 9 de març a la seu de Nacions Unides a Nova York.

Alhora que s’explicava el seguiment de la llei de dependència, que s’està fent des de la comissió permanent.

Amb tot, l’acord més important a què va arribar l’Assemblea de dones fou la proposta d’organitzar una trobada, jornada o reunió anual entre les dones de les Terres de l’Ebre. De fet, l’assemblea va aprovar fer un Congrés anual que hauria de ser articulat per un grup de representants de les associacions de cada comarca.

Així, les associacions i entitats de dones de cada comarca ebrenca s’aniran reunint periòdicament i proposaran temes per incloure a la jornada del Congrés, a més decidiran les seves representants, mentre que serà en la propera assemblea territorial, del 28 de setembre d’aquest 2007, quan es posaran en comú les conclusions de les reunions comarcals.

Abans però, les associacions de dones tenen una altra cita important: el Plenari del Consell Nacional de Dones de Catalunya que es portarà a terme el proper 9 de juny a Tarragona ciutat, ja que és la demarcació que aplega més entitats de dones amb un increment considerable d’inscripcions de les Terres de l’Ebre.

Aquest Plenari estarà presidit per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

4 de juny de 2007