El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, s'ha
entrevistat aquest migdia amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix
Ballesteros, en una visita institucional sense precedents que ha servit per
indexar els projectes de ciutat sobre els quals tenen competències les
dues administracions

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’han reunit aquest migdia a la Delegació del Govern durant ¾ d’hora, aproximadament. La d’avui és la primera visita institucional que un alcalde de Tarragona fa a la Delegació del Govern per abordar de forma global els projectes que competen a les dues administracions i dissenyar el marc de relacions institucionals per materialitzar-los.

Durant la reunió, el delegat del Govern i l’alcalde de Tarragona han sentat les bases de la relació institucional que mantindran d’ara en endavant les dues administracions i que basaran en la normalitat, la cordialitat i la complicitat. Tant Xavier Sabaté com Josep Fèlix Ballesteros han coincidit a assenyalar que avui s’inicia una nova etapa de treball conjunt entre el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona que serà “més fructífera per a la ciutat” en la mesura que la cordialitat i la complicitat afavoriran la concreció i realització dels projectes pendents.

El delegat del Govern i l’alcalde de Tarragona han acordat reunir-se periòdicament per analitzar i fer un seguiment dels projectes de ciutat en què la Generalitat hi té competències. Aquest contacte periòdic s’estendrà també entre el conjunt de regidors de l’ajuntament de Tarragona i els consellers del Govern de la Generalitat.

En paral·lel, Xavier Sabaté propiciarà una trobada institucional, el més aviat possible, entre l’alcalde Josep Félix Ballesteros i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. El delegat del Govern acompanyarà l’alcalde en la reunió que servirà per donar-li a conèixer al president Montilla el programa de govern del nou consistori. L’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha anunciat també que avui ha sol·licitat formalment entrevistar-se amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per tractar de la façana marítima i del POUM.

 El delegat del Govern i l’alcalde de Tarragona han acordat treballar conjuntament per avançar en matèria educativa, sanitària i mediambiental a la ciutat. Generalitat i Ajuntament han convingut també en què és necessària la convocatòria de la junta local de seguretat donat que des del mes de desembre de 2002 només s’ha reunit en una ocasió.