Demà, dimecres 21 de març, comença a Stuttgart una mostra itinerant de cultura catalana que recorrerà diverses biblioteques públiques i universitàries d’Alemanya, amb motiu de la pròxima edició de la Fira del Llibre de Frankfurt, en què la cultura catalana és la convidada d’honor. La mostra, titulada Biblioteca Catalunya (Bibliothek Katalonien), és fruit de la col•laboració entre biblioteques públiques catalanes i alemanyes.

La mostra presenta uns 130 llibres representatius de la cultura catalana traduïts a l’alemany. S’inclouen obres de ficció, assaig i poesia, a més d’art, guies de viatges o gastronomia. L’exposició s’acompanya d’activitats paral•leles. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’Àrea de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural, ha produït la mostra. L’Institut Ramon Llull ha organitzat el programa d’activitats i la selecció bibliogràfica s’ha fet en col•laboració amb l’Institut Goethe de Barcelona.

Cada biblioteca tindrà instal•lada l’exposició durant aproximadament un mes. Stuttgart és la primera població que l’acull i ho farà entre els mesos de març i abril. Bremen, Frankfurt i Essen l’albergaran entre abril i maig. Les següents ciutats seran Braunschweig, Freiburg, Heidelberg, Würzburg i Mülheim. Per últim, els mesos de novembre i desembre, la mostra acabarà el seu recorregut a Reutlingen i Hamburg. A la inauguració de la mostra a Frankfurt assistirà la directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Anna Falguera.

El 23 d’abril, els directors i directores de les biblioteques alemanyes que alberguen la mostra estan convidats a visitar la diada de Sant Jordi a Barcelona. Un cop s’hagi acabat l’exposició, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació donarà el fons a les biblioteques que l’hagin acollida.

Barcelona, 20 de març de 2007