11.30 hores Visita a l'Ajuntament de Sallent. Torres Amat, 26 En acabar, atenció als mitjans (també informarà sobre la reunió del patronat de la Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc el mateix dia al matí a Manresa)

12.00 hores Inauguració de les Enramades i recorregut pels carrers

21. 00 hores. Patum. Plaça de Sant Pere. Berga
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, presidirà demà dijous, 7 de juny, el patronat de la Fundació Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional, Mediterrània, de Manresa. A continuació inaugurarà la festa de les Enramades de Sallent i, al vespre, la Patum de Berga. Acompanyarà el conseller el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.

Tresserras arribarà a Sallent a les 11.30 del matí, on presidirà l'acte protocololari d'inauguració de la festa de les Enramades a la Sala de Plens de l'Ajuntament i es trobarà amb l'alcaldessa en funcions, Mirella Cortès, i altres membres del consistori, així com amb la presidenta de l'entitat Amics de les Enramades, M. Teresa Soler. En acabar la visita a l'Ajuntament, el conseller atendrà els mitjans de comunicació (en aquesta atenció als mitjans, el conseller també informarà sobre la reunió del patronat de la Fira Mediterrània de Manresa). A continuació, a les 12 del migdia, el conseller inaugurarà i farà un recorregut pels 13 carrers enramats acompanyat per la xaranga "Els músics de Sallent".

Les Enramades de Sallent, declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional el 18 de maig de 1999, es troben documentades des del segle XIV, en què es van començar a guarnir els carrers amb motiu de la processó del Corpus. El cap de setmana abans tenen lloc els actes preliminars de la celebració, consistents a recollir al bosc els boixos que s'utilitzaran per guarnir i engalanar els carrers de la població el dimecres vigília de Corpus.

A les 21 hores, el conseller Tresserras arribarà a l'Ajuntament de Berga on a partir de les 21.30 hores veurà des del balcó de l'Ajuntament la festa de la Patum, declarada l'any 2005 Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria d'Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial. La Patum, que se celebra cada any pel Corpus, procedeix del teatre popular religiós de l'Edat Mitjana.