La consellera de Cultura presenta el nou Centre de Desenvolupament Audiovisual que depèn de l'ICIC

El CDA té com a objectiu millorar la viabilitat dels projectes audiovisuals catalans

query_builder   13 gener 2005 14:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura presenta el nou Centre de Desenvolupament Audiovisual que depèn de l'ICIC

El CDA té com a objectiu millorar la viabilitat dels projectes audiovisuals catalans

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha presentat avui en roda de premsa el nou Centre de Desenvolupament Audiovisual (CDA) que es troba dins l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICIC i que té com a objectiu millorar la viabilitat dels projectes audiovisuals catalans. La consellera ha estat acompanyada a del director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Xavier Marcé, de la directora de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICIC, Carme Ponte i del director del Centre, Pere Roca.

Com ha explicat la consellera: “El centre oferirà serveis d’assessorament en continguts, informació i formació en les fases inicials desenvolupament dels projectes audiovisuals i es converteix en una experiència pionera a l’Estat espanyol”. El CDA neix per optimitzar els recursos de les empreses productores que conformen el sector audiovisual català, per superar les dificultats a la hora de controlar la viabilitat dels projectes i reforçar la gestió d’elements creatius.

El Centre oferirà el seu servei a productores que presentin llargmetratges de ficció per cinema, llargmetratges de ficció per televisió (tvmovies), documentals per a sales i animació i que compleixin els requisits d’elegibilitat, que es detallaran més endavant. Com ha destacat Xavier Marcé: “El CDA ha estat debatut, acceptat i redefinit amb el sector i respon a les seves necessitats”.

L’activitat del Centre de Desenvolupament Audiovisual es divideix en tres àrees: informació, continguts i formació. S’informarà de tendències, dades concretes i trobades intersectorials. Pel que fa a continguts, s’assessorarà en aspectes tant diversos com l’escriptura d’un guió, els aspectes legals, el disseny del pla de finançament i el màrqueting. En quant a formació, es crearan cursos específics i especialitzats de formació contínua per a directius, es reforçarà el programa PILOTS (Programme for the International Launch of Television Series).

El Centre de Desenvolupament Audiovisual, que estarà ubicat a la ‘casa del cine’ a Mestre Nicolau, comptarà amb un pressupost de 850.000 euros i entrarà en funcionament a partir del primer de febrer. Comptarà amb un planter de persones fix i majoritàriament per experts nacionals i internacionals, que seran consultats a partir de les necessitats del projecte. 

Pere Roca, director del CDA

Pere Roca era des de 1999 director de desenvolupament de FILMAX i simultàniament professor en el Departament de Producció de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

 Roca va néixer a Barcelona el 1955 i és llicenciat en llengua i literatura catalana i espanyola. De 1996 a 2000, va ser assessor del Programa MEDIA de la Unió Europea en matèria de formació audiovisual i durant tres anys (1992 a 1996) director del programa PILOTS. Abans d’arribar a FILMAX, va ser adjunt a direcció de programes de Televisió de Catalunya, de 1996 a 1999.  També ha treballat com a productor i als anys 80 va ser tècnic del Servei de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya, coordinador del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i coordinador de la Primavera Fotogràfica.

Barcelona, 13 de gener de 2005

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined