oL'empresa constructora aportarà un total de 75.000 euros el 2007
oL'acord s'inscriu en una de les línies prioritàries del Govern d'aconseguir més suport del sector privat en l'àmbit cultural

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras ha signat avui amb l’empresa constructora COPCISA un conveni per patrocinar l’Orquestra de Cadaqués i el Festival Internacional de Cadaqués (Alt Empordà). Segons l’acord, COPCISA aportarà enguany un total de 75.000 euros al finançament de l’Orquestra i del Festival.

El conveni de patrocini l’han signat el conseller, el president de COPCISA, Benet Carbonell, i l’alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, i el president de l’Associació Orquestra de Cadaqués, Llorenç Caballero. Ha gestionat l’acord l’Agència de Patrocini i Mecenatge de la Generalitat.

El Festival Internacional de Cadaqués, que arriba enguany a la seva 36a edició, tindrà lloc del 21 de juliol al 25 d’agost a l’església de Santa Maria. El concert inaugural, el mateix dia 21, anirà a càrrec de l’Orquestra BCN Sinfonietta, dirigida per Francesc Llongueras. El Festival comptarà enguany amb actuacions de la soprano Ainhoa Arteta i el pianista Carles Santos, entre d’altres.

L’Orquestra de Cadaqués va néixer el 1988 com a orquestra resident del Festival. Ofereix un ampli repertori musical que va des del segle XVII fins a la composició contemporània i abasta diversos gèneres. COPCISA col•labora des de l’any 1995 amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació patrocinant l’Orquestra de Cadaqués.

Barcelona, 20 de juny de 2007