La Filmoteca de Catalunya dedica, del 18 d’abril al 7 de maig, un cicle al cineasta americà Anthony Mann  amb motiu del centenari del seu naixement. La retrospectiva  projectarà 18 pel•lícules entre les quals es podran veure gairebé tots els westerns considerats com els títols fonamentals de la seva filmografia: Winchester’73, El Revolt del Riu, L’esperó Nu, Terres Llunyanes protagonitzats per James Stewart i El Hombre del Oeste protagonitzat per l’actor Gary Cooper. El cicle es complementa amb una taula rodona sobre el director organitzada per l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics que tindrà lloc el dia 26 d’abril a les 19:30 hores.

 La carrera com a director d’Anthony Mann s’estén al llarg de gairebé tres dècades, amb 39 films dirigits, que es reparteixen per diversos gèneres i on destaquen els thrillers de sèrie B i els westerns.

 Els crítics consideren els seus thrillers de sèrie B com a films vigorosos, concisos i amb un excel•lent ús de la planificació visual. D’altra banda, es considera a Mann com el renovador del western ja que va donar més importància a la vessant psicològica dels seus personatges, uns herois de passat fosc que s’intenten redimir en un món ple de violència física i moral.

Barcelona, 12 d’abril de 2006

Més informació i hores de projecció:  http://cultura.gencat.net/filmo/filmo3.htm