El conseller Tresserras visita la fira d’art contemporani ARCO on participen 17 galeristes catalans El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà divendres vinent, 16 de febrer, la 26a Fira Internacional d’Art Contemporani, ARCO’07, en la qual participen 17 galeristes catalans. El conseller visitarà la fira a partir de les 12 hores i a les 12.30 atendrà els mitjans de comunicació. Acompanyaran el conseller el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Antoni Lladó, i la gerent de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural, Berta Sureda.

Les 17 galeries catalanes presents en la fira, que es fa des de dijous al recinte firal d’IFEMA a Madrid, són: Alenjandro Sales, Antonio de Barnola, Carles Taché, Dels Àngels, Estrany-de la Mota, Ferran Cano, Joan Gaspar, Joan Prats, Llucià Homs, Miguel Marcos, Nogueras-Blanchard, Oriol, Palma XII, Polígrafa, ProjectesD, Senda i Toni Tàpies.

A més, dues galeries catalanes participaran en dos programes comissariats per la fira: Joan Prats i ProjectesD. La galeria Joan Prats presentarà l’obra de Javier Peñafiel al programa Proyectos, que agrupa una selecció de propostes artístiques concebudes específicament amb motiu d’aquest esdeveniment, i ProjectesD mostrarà l’obra de Matt Mullican en el programa artístic The black box, un espai exclusiu per a l’art que aposta pel format audiovisual, les noves tecnologies o l’art electrònic.

La Generalitat de Catalunya, a través de l’ICIC, dóna suport a les galeries participants a la Fira mitjançant una línia de subvencions per a l’assistència i participació a fires, festivals i mercats internacionals que representa un ajut de fins a un 60% del cost total de l’activitat, amb un import màxim de 10.000 euros per galeria.

Barcelona, 14 de febrer de 2007