El director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Pere Izquierdo, oferirà demà, dijous 21 de juny, a les 11 hores, una roda de premsa per presentar l'exposició Missió a Egipte: La tomba de Monthemhat, que es podrà veure a la seu de Barcelona del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC).

En la roda de premsa també intervindran el director i l'ajudant de direcció de la Missió Arqueològica de la tomba de Monthemhat, Farouk Gomaà i Xavier Martínez, respectivament. La mostra serà inaugurada el mateix dia, a les 19 hores, pel director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté.

L'exposició fa un recorregut fotogràfic per la tomba de Monthemhat, per tal de mostrar els treballs arqueològics, que compten amb la cololaboració del Laboratori de paleopatologia del MAC. Les imatges, totes de grans dimensions, s'acompanyen d'una selecció de materials egipcis del fons del MAC, entre els que destaca un fragment de sarcòfag policromat i unes restes momificades.

Monthemhat va viure en el segle VII aC i va ostentar nombrosos títols, com els de Batlle de Tebes, Quart Sacerdot d'Amón i Governador del Sud d'Egipte. La seva tomba té les dimensions pròpies d'un autèntic recinte funerari faraònic i està considerada un destacat repte arqueològic. Actualment, la tomba és tancada al públic.