El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, inaugurarà demà, dimecres 30 de maig, a les 9 del matí, les jornades Digital Music 2.0, organitzades per l'ICIC. Les jornades, que tindran lloc a l'Auditori Winterthur de Barcelona, les clourà dijous, a les 20 hores, el secretari de Cultura, Eduard Voltas.

Digital Music 2.0 s'adreça als professionals del sector musical, del sonor, del tecnològic o del màrqueting. L'encontre programarà diverses conferències que analitzaran com incideixen les novetats tecnològiques en la indústria musical i oferiran diverses alternatives davant la davallada de les vendes dels suports físics.

L'objectiu principal és establir, amb la participació de totes les parts implicades, un nou marc de referència per a la indústria musical i el futur d'aquest sector en el nou món digital. Les jornades volen afavorir les relacions entre el sector i els ponents i amb aquest fi, s'instalolarà, a tocar de la sala de conferències, un punt de trobada on es podrà fer un intercanvi d'informació personalitzada.

Les sessions comptaran amb la participació de nombrosos professionals internacionals en representació d'empreses o agents de referència en l'àmbit de la comercialització de la música en l'entorn digital com ara The Orchard, la International Federation of the Phonographic Industry, MusicNet; eMusic, IMPALA, IMI Mobile o Last.fm.

Digital Music 2.0 compta amb la cololaboració del Festival Primavera Sound i de la Fundació Barcelona Digital.