El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del secretari general, Jordi Bertran, i de la directora dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Rosa Cubel, visitarà demà dissabte, 5 de maig, diverses actuacions en matèria de regadius a Soses, Massalcoreig, i Alcarràs. A l’acte, també assistiran el secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Josep Puxeu, i el president de SEIASA del Nordest, Joaquin Molinos.

Les tres obres, que se situen a la comarca lleidatana del Segrià, s’estan executant conjuntament per part de SEIASA i de la Generalitat. En concret, el conseller visitarà, a les 12 hores, les obres de modernització del reg de la Comunitat de Regants del Canal d’Aragó i Catalunya-Soses. Aquest projecte afecta 2.300 hectàrees, amb uns 500 regants implicats. La inversió total prevista és d’uns 14 milions d’euros, que permetran actuar en la bassa de regulació, l’asfaltatge de camins i la instal•lació de canonades entre d’altres actuacions.

A la una del migdia, a Alcarràs, Joaquim Llena farà una visita a les obres de modernització del reg de la comunitat de regants del Canal de Pinyana que afecta els termes municipals d’Alcarràs i Torres de Segre. El projecte, que té 711 regants i repercuteix en 1.530 hectàrees, compta amb una inversió d’uns 9 milions d’euros.

Finalment, a les 14 hores, el conseller podrà comprovar sobre el terreny el resultat de les obres de modernització del reg de la Comunitat de Regants de Massalcoreig. Aquesta actuació s’ha desenvolupat en un total de 450 hectàrees i ha beneficiat 140 regants. El pressupost ha estat de 3’8 milions d’euros.

El punt de trobada per fer tot el recorregut partirà, a les 11.30 hores, del Restaurant Casa Miquel, situat a l’autovia Madrid-Barcelona, sortida 451, direcció Barcelona.

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:    Visita a diverses actuacions de regadiu al Segrià

DIA:    Dissabte, 05 de maig de 2007

HORA:    11.30H. PUNT DE TROBADA

LLOC:    Restaurant Casa Miquel, situat a l’autovia Madrid-Barcelona, sortida 451, direcció Barcelona

Posteriorment, a les 17:30 hores, i acompanyat del director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Diaz, i de la directora dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Rosa Cubel, el conseller clausurarà el Seminari Europeu de Joves Pagesos “The health check 2007: towards to a new CAP in 2013” que, organitzat per la Unió de Joves Pagesos, se celebrarà al Saló de Congressos de Fira de Lleida.

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:    Cloenda del Seminari Europeu de Joves Pagesos

DIA:    Dissabte, 05 de maig de 2007

HORA:    17:30 hores

LLOC:    Saló de Congressos de Fira de Lleida

Palau de Vidre

Camps Elisis

Lleida

04 de maig de 2007