El Departament de Cultura dóna suport al Festival Internacional de Teatre de Tortosa 2005, Entrecultures

Per mitjà d'un conveni amb l'Institut Municipal d'Activitats Culturals i Turístiques

query_builder   13 octubre 2005 13:14

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura dóna suport al Festival Internacional de Teatre de Tortosa 2005, Entrecultures

Per mitjà d'un conveni amb l'Institut Municipal d'Activitats Culturals i Turístiques

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, i l’alcalde de Tortosa (Baix Ebre), Joan Sabaté, han signat avui un conveni de col•laboració segons el qual el Departament de Cultura concedeix una subvenció de 40.000 euros a l’Institut Municipal d’Activitats Culturals i Turístiques de Tortosa (IMACT), per a l’organització d’Entrecultures, Festival Internacional de Teatre de Tortosa 2005. Han acompanyat la consellera el director general del Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, i la directora general de Cooperació Cultural, Assumpta Bailac, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Antoni Sabaté. També ha estat present el director del Festival Entrecultures, Ricard Salvat.

El conveni també preveu que el Departament de Cultura farà promoció i difusió d’Entrecultures, Festival Internacional de Teatre de Tortosa, a través dels mitjans de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

El Festival, organitzat des de l’any 2004 per l’Ajuntament de Tortosa, a través de l’IMACT, és un certamen amb marcat caràcter pluricultural d’arrels mediterrànies que enllaça amb la tradició històrica de Tortosa i amb el seu passat àrab, jueu i cristià. Ofereix produccions de diferents països com ara Israel, Egipte, Irak, Palestina, Jordània, Kuwait, Líban, Marroc, Turquia i Tunísia, entre d’altres.

Entrecultures, que se celebrarà el pròxim mes de novembre, té els seus orígens en el Festival de Teatre que va néixer als anys 80 a Tortosa, a partir d’una activitat impulsada des de l’ajuntament amb l’objectiu d’acostar a les Terres de l’Ebre els millors espectacles escènics del moment. Per tal de renovar la seva orientació i programació, l’IMACT va encarregar al dramaturg i director Ricard Salvat la reorientació del festival.

En l’edició del 2004, el Departament de Cultura va subvencionar el Festival amb 29.000 euros.

Barcelona, 13 d’octubre de 2005

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined