Cultura presenta la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya

També s'ha signat un conveni de collaboració entre l'ICIC i la Coordinadora

query_builder   11 maig 2005 12:00

event_note Nota de premsa

Cultura presenta la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya

També s'ha signat un conveni de collaboració entre l'ICIC i la Coordinadora

La consellera de Cultura, Caterina Mieras ha presentat avui en roda de premsa la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya, que agrupa un total de 21 festivals i mostres de cinema i vídeo de Catalunya. La presentació ha estat precedida de la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Coordinadora i el Departament de Cultura, que a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), farà una aportació de 100.000 euros anuals per a la creació i gestió de l’associació.

La nova associació neix amb la finalitat d’afavorir una major cooperació entre els membres de la mateixa, respectant i desenvolupant les especificitats de cadascun. La Coordinadora ha de proposar accions comunes i establir criteris per a una política de creació de públic. En els Estatuts adoptats pels Festivals s’acorda que la Coordinadora ha de servir per regular la ubicació temporal dels festivals, fomentar els intercanvis de programació, assessorar per a la gestió i recerca de recursos, articular una acció comuna de comunicació, establir acords amb empreses de serveis que puguin beneficiar els membres associats i col·laborar amb Catalan Films & TV en la promoció dels festivals a nivell internacional. També es vol treballar per fer polítiques comunes de preus de les entrades i abonaments, establir convenis amb Universitats i Centres de Formació i organitzar activitats de formació que puguin contribuir a la millora de la gestió.

Els 21 festivals que integren l’associació són: Filmets, Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, Festival Cinema Negre de Manresa, FEC Reus, FEC Cambrils, Mostra Cinema Africà de Barcelona, InCURT, Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic, BAFF (Festival de cinema asiàtic de Barcelona), CurtFicions, l’Alternativa, Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, Festival de Cinema de Girona, Docúpolis, Artfutura / Resfest, FICMA, Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, ANIMAC, Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, Festival Internacional de Cinema Eròtic de Barcelona. Per formar part de la Coordinadora és requisit imprescindible ser signant del Codi Deontològic (inspirat en el codi deontològic de la Coordinadora Europea de Festivals de Cinema) i haver celebrat, com a mínim, tres edicions. La Junta Directiva està formada per Joan Soler, del Festival FECINEMA de Manresa; Raquel Aranda, de la Mostra Internacional de Films de Dones; Carles Rodriguez del BAFF; Lluís Valentí del Festival de Cinema de Girona; Montxo Algora d’ARTFutura; Alfred Sesma d’ANIMAC i Blanca Esteva de l’ InCURT.

Barcelona, 11 de maig de 2005

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined