La consellera de Cultura i presidenta del Consorci del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, Caterina Mieras, ha anunciat avui que convocarà una reunió extraordinària d’aquest òrgan de govern del museu per a principis del pròxim mes d’octubre. L’únic punt de l’ordre del dia de la reunió serà el decret de la Congregació de Bisbes de Roma que determina que el Bisbat de Lleida ha de lliurar a la Diòcesi de Barbastre 113 obres d’art sacre del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.

Caterina Mieras ha anunciat la convocatòria de la reunió després de parlar amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació, Isidre Gavín; el bisbe, Francesc Xavier Ciuraneta, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Gonçal Serrate. La consellera ha demanat prudència als membres del Consorci del Museu, integrat, a més de la Generalitat, per l’Ajuntament, la Diputació i el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

La consellera de Cultura ha expressat el seu suport al Bisbat de Lleida i ha manifestat “la seva confiança en què arribin a bon port” els processos oberts per tal de recórrer la decisió de la Congregació de Bisbes de Roma.

Barcelona, 22 de setembre de 2005