El Departament de Cultura, en aquesta fase final de de l’Any del Llibre i la Lectura, ha acordat amb la Creu Roja Joventut i Càritas Diocesana col•laborar en les campanyes de recollida de joguines i obsequis per als Reis 2006, que aquestes organitzacions porten a terme. Aquestes campanyes es dirigeixen als infants de famílies amb pocs recursos i igualment a la gent gran en la mateixa situació.

La col•laboració del Departament de Cultura consisteix en la donació de més de 10.000 llibres per a les campanyes Reis per a tothom, organitzada per Càritas Diocesana de Barcelona, Centre Cristià dels Universitaris i Ràdio Estel, i Regala un món millor, que porta a terme la Creu Roja Joventut, amb el suport de Com Ràdio. També es fa donació d’exemplars a través de Càritas a les diòcesis següents: Girona, Lleida, Tarragona, Urgell, Solsona i Vic.

D’aquesta manera el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, vol contribuir a potenciar el llibre en el seu vessant lúdic, en aquest cas entre famílies i persones amb problemes socials i econòmics, en una celebració tan assenyalada com són els Reis. Fer del llibre un objecte present en la vida quotidiana és una manera eficaç de contribuir a l’extensió de la lectura, i de facilitar l’accés de tots els ciutadans per igual a la cultura i al coneixement.

Els més de 10.000 exemplars que aporta el Departament de Cultura a les organitzacions esmentades són en llengua catalana. Fonamentalment, es tracta de llibres per a edats de 0 a 8 anys, i també d’alguns títols per a adults, d’acord amb els segments de població a què es dirigeixen les campanyes. Professionals bibliotecaris s’han encarregat de la selecció.

La campanya Regala un món millor arriba a 214 poblacions de Catalunya. I la de Reis per a tothom es desplega bàsicament a Barcelona i a altres poblacions de l’àrea metropolitana.

Barcelona, 29 de desembre de 2005