El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha editat la publicació De còmics, una bibliografia que recull una selecció de 354 títols bàsics per conèixer l’evolució i l’art de la historieta. La nova publicació ha esta presentada aquest matí per la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, en el marc del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

La seqüència bibliogràfica s’inicia amb una introducció a la història, la teoria i la tècnica del novè art. El recorregut s’il·lustra amb una selecció d’àlbums i de narracions gràfiques, tant per al públic adult com per als infants, i es tanca amb una selecció de recursos digitals. L’edició té una tirada de 2.000 exemplars i es trobarà properament disponible a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya.

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, ha explicat que aquesta bibliografia serà una eina molt útil per a les biblioteques i els llibreters ja que tracta sobre un gènere a vegades oblidat. ““Existeix encara una llacuna sobre el món del còmic en moltes biblioteques públiques, especialment aquelles més allunyades de Barcelona i la seva àrea d’influència. Cal introduir amb normalitat el còmic a la biblioteca, com una ajuda important al foment de la lectura” ha dit.

De còmics s’emmarca en la nova col·lecció Bibliografies selectives, que edita l’Àrea de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. L’objectiu d’aquesta col·lecció és facilitar informació específica al lector i oferir a les biblioteques públiques una nova eina bibliogràfica. La nova publicació està adreçada principalment a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i al conjunt d’institucions relacionades amb el món del llibre i la lectura.

Per altra banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, presidirà avui, a les 21.30 hores, el lliurament dels Premis de la 25a edició del Saló del Còmic de Barcelona.

Barcelona, 20 d’abril de 2007