Un total de vuit empreses catalanes participaran, a partir de diumenge, en la vuitena edició de la fira Alimentaria, que se celebra a Lisboa fins el 30 de maig. Aquestes empreses estaran ubicades a l’estand institucional, que organitza l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

Es tracta d’un certamen dedicat al sector alimentari i adreçat, principalment, al mercat portuguès, però també al peninsular, i que convoca alhora operadors europeus. Està prevista la participació de més de 1.400 empreses de prop de 40 països diferents. Els visitants són, majoritàriament, professionals de la importació i la distribució, i en l’edició anterior van arribar a un nombre de 40.000. El volum de negoci que genera aquest saló s’estima en 175 milions d’euros.

El DAR, interessat a respondre a les necessitats d’aprofundir en la internacionalització de l’agroindústria, treballa, a través de PRODECA, en l’ajustament de programes encaminats a la consecució d’aquest objectiu. En aquesta línia s’emmarca l’organització de la participació en determinades fires com l’Alimentaria de Lisboa, que posen a disposició dels sectors agroalimentaris eines i plataformes de projecció exterior.

Empreses participants a Alimentaria Lisboa 2007:

Empresa    Producte    Seu

Carnes Olesa    Carn porcí    Riudellots de la Selva (La Selva)

Embotits Calet    Embotits    Olot (La Garrotxa)

Espina    Embotits    Vic (Osona)

Osona Vallès Carns    Carn boví    Sabadell (Vallès Occidental)

El Pastoret de la Segarra    Lactis    St. Guim de Freixenet (Segarra)

Ofertas Internacionales de Alimentación    Conserves peix i magret d’ànec    Campredó (Baix Ebre)

Promerca    Té, infusions, xocolata, sucre, edulcorant, varis    Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)

Riera Giersen    Té, cafè, infusions    Rubí (Vallès Occidental)

25 de maig de 2007