El consell d’administració de l’empresa pública Reg Sistema Segarra-Garrigues SA (REGSEGA), del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), ha aprovat avui l’adjudicació de les obres d’execució de la nova seu d’aquest organisme a Tàrrega a l’empresa Garrofé y Roca SA, per un import total ofertat de 4.334.542,64 euros. Alhora, s’ha adjudicat els treballs de direcció facultativa de les obres a SGS, per 159.720,40 euros, i l’assistència de control de qualitat de les mateixes a Payma-Cotas, per  27.751,84 euros.

La reunió del consell d’administració ha estat presidida pel secretari general del DAR, Jordi Bertran, acompanyat del vicepresident de REGSA, Ramon Vilalta, i de la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Imma Turu. Ara, un cop adjudicades les obres, la nova seu de REGSEGA, a Tàrrega, convertirà aquesta ciutat en un referent clau pel que fa a la gestió i les infraestructures de regadiu no només de la demarcació de Lleida, sinó a nivell de tot Catalunya.

Els tres concursos per a l\'execució de l\'edifici que ha de convertir-se en la nova seu de REGSEGA, a Tàrrega, van sortir a licitació el passat 29 de maig. Així, el corresponent a la construcció de l\'edifici tenia un pressupost de licitació de 4.614.704,71 euros; el relatiu a la Direcció Facultativa de les obres s’elevava a 195.000 euros i, per últim, el de control de qualitat ascendia a 29.678,69 euros.

La nova seu, projectada per l’arquitecte Ramon Maria Puig, serà un edifici d’oficines i sala d’actes, amb diverses sales de treball, despatxos, una sala d’actes amb un aforament de 150 persones, pàrquing, i altres serveis. L’immoble tindrà una superfície total construïda de 3.720 metres quadrats i una superfície útil de 3.060 metres quadrats, dividits en tres plantes (soterrani, planta baixa, i primer pis), i se situarà en un terreny, de 1.935 metres quadrats, cedit per l’ajuntament de Tàrrega, a l’avinguda Ondara.

30 milions d’euros per al canal Segarra – Garrigues, aquest 2007

Finalment, val a dir que, en el darrer mes, REGSEGA ha realitzat obres a la xarxa de regadiu per valor d’uns 6’5 milions d’euros, actuacions que se situen,  essencialment, en els sectors 2 i 12 del sistema Segarra-Garrigues. En total, REGSEGA ha invertit 30 milions, aquest 2007, en la xarxa secundària del regadiu del sistema Segarra-Garrigues. En el global de les actuacions, el DAR, a través de REGSEGA, ha invertit, des de l’any 2004, més de 65 milions d’euros en aquesta infraestructura.

21 de juny de 2007