El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) col•laborarà amb l’associació Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, segons un conveni signat avui en un acte a Terrassa presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. L’acord té per objecte promoure i impulsar el turisme industrial a Catalunya i posar en valor el patrimoni industrial català.

Han subscrit el conveni el conseller Tresserras; l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el director general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Maria Carreté, i el secretari de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, Isidre Colás. A l’acte també ha assistit el director del mNACTEC, Eusebi Casanelles.

Amb la signatura d’aquest conveni de col•laboració en matèria de turisme, les dues institucions es comprometen a: establir una coordinació òptima en les accions respectives; analitzar la possibilitat de promoure una exposició sobre la industrialització i la transformació social i cultural i la seva repercussió en la societat catalana actual; desenvolupar productes comuns que vinculin el turisme industrial amb els recursos dels municipis membres de la xarxa; divulgar de manera conjunta el patrimoni industrial; i treballar amb les diferents entitats i associacions europees vinculades al patrimoni industrial per tal trobar estratègies de promoció turística conjuntes. El conveni té una vigència de tres anys renovables.

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya està integrada per 19 municipis amb patrimoni industrial, 17 dels quals tenen museus que formen part del mNACTEC. Aquest sistema territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya va inspirar la creació del Pla de Dinamització del Producte Turístic amb l’objectiu promoure i difondre l’oferta de turisme industrial dels membres de la Xarxa. Aquest Pla compta amb un pressupost de 1.500.000 euros pel període 2006-2008, finançat a terços per l’Estat, la Generalitat i els municipis.

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la seu del mNACTEC, en el marc de la visita que ha fet avui el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació a Terrassa i Matadepera.

Barcelona, 21 de març de 2007