El conseller d’Agricultura, Innovació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, va presidir ahir dimarts, dia 13 de març, a la seu del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) a Barcelona, una reunió al més alt nivell entre el Departament i la Comissió Permanent del sindicat agrari Unió de Pagesos.

Aquesta reunió s’ha produït poc després del triomf d’Unió de Pagesos en les eleccions a cambres agràries, que van tenir lloc el passat dia 25 de febrer. D’altra banda, la primera visita que va fer a un sindicat agrari el conseller Llena, després de la seva presa de possessió, va ser a la seu d’Unió de Pagesos.

En el decurs de la reunió, en la qual el conseller Llena va estar acompanyat d’alts càrrecs del DAR, es van tractar els principals temes pendents del sector agrari català, entre ells el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013; el Pagament Únic 2006 i la DUN 2007; les lleis de contractes de conreu, del fons de terres i dels espais d’interès agrari; el pressupost de la Generalitat per a 2007; l’assessorament del Contracte Global d’Explotació, i assumptes relacionals amb les direccions general del DAR.

Llena va expressar la voluntat del DAR de posar les bases d’una relació fluida i periòdica amb el sindicat per tal de portar a terme una política de concertació agrària, en tots aquells capítols destacats que afectin al conjunt del sector agrari català. En aquest sentit, el conseller va proposar que les reunions entre el DAR i Unió de Pagesos tinguin lloc de forma ordinària cada dos mesos.

El conseller va traslladar també al sindicat la voluntat d’impulsar la modernització internacionalització de l’agroindústria, per tal de fer arribar el valor afegit a tots els esglaons de la cadena alimentària, d’acord amb els compromisos recollits en el Pla de Govern 2007-2010.

Altres mesures que es van comentar amb el sindicat van ser la millora de la cobertura de les assegurances agràries, el pla de modernització de les cooperatives agràries, i l’aposta pels regadius i l’ús eficient de l’aigua que porta a terme la Generalitat mitjançant el DAR.

14 de març de 2007