L'IRTA incrementa la seva activitat en favor de la innovació tecnològica

query_builder   7 maig 2007 15:35

event_note Nota de premsa

L'IRTA incrementa la seva activitat en favor de la innovació tecnològica

Avui ha tingut lloc a la seu del DAR la presentació del balanç anual de l’IRTA al Consell d’Administració

Un total de 37,3 milions d’euros per l’any 2006 han permès dur a terme tot el ventall de projectes de R+D i activitats de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i els seus centres consorciats, destinats a impulsar l’avenç científic i l’innovació tecnològica per facilitar-ne l’aplicació per part dels agents económics i així contribuir a la modernització i el desenvolupament econòmic del sector agroalimentari al nostre pais.

De tot aquest pressupost anual de l’IRTA, una empresa pública de la Generalitat de Catalunya, destaca la generació de recursos propis que enguany ha suposat el 63,3% dels recursos totals.

Tant com a IRTA en si mateix com en col.laboració amb els seus centres consorciats s’ha participat en un total de 272 projectes i 690 contractes, que ha suposat generar un volum total d’ingressos de 14.991.660 €.

 La producció científica, que en el 2006 ha sofert un notable increment, ha quedat reflectida en un total de 410 articles científics, 175 articles tècnics, 433 comunicacions a congressos, 78 llibres i articles en llibres tècnics, 19 tesis doctorals i 14 documents varis en els àmbits de la producció vegetal, animal, alimentació, aqüicultura i d’altres.

Pel que fa als recursos humans, una peça clau en el desenvolupament de les seves activitats de R+D, a l’IRTA i els seus centres consorciats treballen 821 persones, de les quals, el 52% són dones i el 48% homes.

L’activitat que any rera any duu a terme l’IRTA és, com indiquen les xifres esmentades, molt important i valuosa, i reflecteixen un creixement molt significatiu en el darrer any. En la presentació del balanç anual d’activitats que ha tingut lloc avui dilluns al DAR s’han esmentat les principals línies i àmbits de treball, així com els futurs projectes per als propers anys.

A destacar d’entre totes elles la constitució del CENTA (Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris), amb 18 empreses en el patronat i la col.laboració del DIUE i DAR, a través del CIDEM, de l’IRTA i de la UdG.

L’IRTA manté també una nombrosa i activa relació internacional amb un gran nombre de centres d’investigació repartits arreu del món, així com colaboracions amb diversos goberns pel que fa a l’assesorament i posta en marxa de diversos projectes com el que s’ha iniciat amb el govern d’Uruguai sobre organització de R+D agroalimentària o el conveni de col.laboració amb l’ICTA de Guatemala.

 7 de maig de 2007

undefined
undefined
undefined
undefined