La Directora General d'Agricultura, Ramaderia i Innovació de Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Montserrat Gil de Bernabé, acompanyada del president de Catalònia Qualitat, Antoni Badia, de la directora dels serveis territorials del DAR a Lleida, Rosa Cubel, i del director de Catalonia Qualitat, Manel Simón, ha presentat avui les dades de previsió d'aforaments de collita de pera per l'actual campanya.

Gil de Bernabé ha remarcat que “si bé s’esperen rendiments inferiors a la campanya 2006, a causa dels efectes adversos de la meteorologia, també caldrà estar pendents dels preus que es fixaran properament davant, precisament, la davallada de producció o la pròpia reducció de costos pels productors”.

Per demarcacions, a Lleida els rendiments que destaquen més pel seu descens són els de Conference i també els de Williams i Barlet. Els motius d’aquestes baixades són l’efecte de gelades, males condicions climàtiques durant la floració i quallat i en alguns municipis pedra. També s’ha de remarcar l’efecte del vent en peres on, a nivell general, s’observen rascades a la pell i en varietats a punt de collir com ara la Delbard Premier i la Morattini, a més, van caure nombrosos fruits a terra. A Girona s’esperen rendiments normals en Conference i baixades en altres peres de tardor com ara l'Abate Fetel. La previsió per a Girona és d’un lleuger descens. Finalment, a Barcelona s’espera una collita similar a l’any passat i a Tarragona un descens degut a l’efecte de gelades i de males condicions climàtiques durant la floració que han incidit en el quallat.

06 de juny de 2007