El conseller del DAR ha estat a Bot, al matí, i, a la tarda visitarà Godall

La visita es produeix 48 hores després que el DOUE publiqués la sol.licitud de registre de la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià que afecta, directament, els productors del municipi de Godall

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha visitat avui, les localitats de Bot i Godall.

Aquest matí, el conseller Llena, acompanyat de l’alcalde de Bot, Mariano Morelló, del president de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, José Bruno, i del diputat del Parlament de Catalunya, Joaquim Paladella, ha visitat aquesta instal.lació que actualment aglutina 355 socis repartits entre els sectors del vi amb DO Terra Alta, l’oli, les ametlles, i la fruita dolça. El DAR ha participat econòmicament en diferents inversions de millora que s’ha dut a terme en aquesta cooperativa en termes de potenciació com a indústria enològica, o en matèria de circuïts comercials. El conseller Llena ha destacat “l’aposta clara per la qualitat per part de la Cooperativa Sant Josep de Bot que, a més, ha introduït noves varietats, garanteix el manteniment de les vinyes velles, i ha sabut trobar la fórmula per tal de donar un gir adequat als temps quant a instal.lacions, imatge i promoció dels seus productes”.

Posteriorment, el conseller del DAR s’ha traslladt fins el Celler Can Menescal, datat al segle XIX, que es fonamenta en una estructura de caire familiar dedicada a l’elaboració i criança de vi i que s’encarrega també de l’embotellat i distribució dels seus vins i derivats. En aquest cas, Llena, també ha incidit en “l’estratègia de qualitat d’aquest celler demostrat que es pot combinar, a la perfecció, la tradició, la contundència de l’empresa familiar, i les últimes tendències del mercat”.

Joaquim Llena ha insistit en la necessitat d’autoafirmar la DO Terra Alta arreu de Catalunya erigint-la en “el celler de l’Ebre” i treballar constantment per tal de poder “incrementar les vendes del vins d’aquesta DO al mercat interior: No només a Catalunya, sinó també al Nord de Castelló i a la regió del Matarranya”.

A la tarda, el conseller del DAR visitarà Godall, acompanyat de l’alcalde d’aquesta localitat, Francesc Josep Miró.

Des de l’any 2004, el DAR ha fet importants inversions en aquesta població de la comarca del Montsià que es concreten en actuacions pel manteniment de diverses vies rurals com ara els camins de Godall, Mas de Barberà i La Sènia que actualment es troben en procés d’execució i també en altres inversions en infraestructures bàsiques pel municipi. De fet, tal i com ha assenyalat Joaquim Llena, “aquest any, el Departament d’Agricultura, incrementa en un 10% la seva constant inversió a les Terres de l’Ebre”. En paraules del conseller, “és indispensable assegurar per als nostres pobles el progrés social i econòmic fent que la gent i sobretot els nostres joves hi arrelin. I per això cal garantir l’abastiment dels serveis bàsics, de les infraestructures i de les iniciatives que contribueixen a la diversificació de l’economia”.

La visita del conseller Llena a Godall, es produeix, 48 hores després que es publiqués al Diari Oficial de la Unió Europea, (DOUE), la sol.licitud de registre de la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià com a pas previ a la seva inscripció al registre comunitari de DOPs i IGPs. Godall és un dels municipis que conforment aquesta incipent DOP, i el conseller s’ha referit, novament, a la “necessitat d’apostar per la diferenciació que ens comporta la nostra producció tant per la seva singularitat com per la seva qualitat”.

11 de maig de 2007