El responsable del DAR a Girona tractarà la millora dels camins ramaders i la possibilitat de convertir la transhumància en una activitat agroturística
El responsable dels serveis territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a Girona, Josep Guix, acompanyarà, demà, des de dos quarts de set del matí fins a les cinc de la tarda, dos pastors de la zona que fan la transhumància amb un ramat de més de 800 caps de bestiar. Aquest ramat va sortir el dia 25 del Pla de l'Estany, passa per la l'alta Garrotxa, i arribarà el dia 30 a Navàs (Ripollès).

Guix aprofitarà aquesta oportunitat per informar els pastors de la possibilitat de contemplar la transhumància com a activitat agroturística a les comarques gironines. El coordinador territorial del DAR a Girona ha participat en diversos contactes on s'ha posat de manifest la necessitat de millora dels camins ramaders de Girona.

La transhumància és una de les activitats humanes més antigues, vinculada a les primeres civilitzacions. Al llarg dels temps, s'ha desenvolupat una cultura pròpia al seu entorn es va desenvolupar una cultura pròpia a més d'una economia basada en moltes ocasions en usos, costums i en una forma peculiar de viure.