“És lamentable que el principal sindicat agrari català utilitzi amb fins electoralistes la reforma de l’OCM de fruites i hortalisses que proposa Brussel·les”. El Secretari General del DAR, Jordi Bertran, ha volgut mostrar amb aquestes paraules la disconformitat del DAR respecte l’actitud d’Unió de Pagesos davant la problemàtica que està generant aquesta reforma.

 

Segons Bertran, “aquesta actitud no ens sorprèn perquè malauradament en els últims mesos Unió de Pagesos només busca el consens per aquells temes que l’afecten directament i no pas per aquelles qüestions que preocupen al conjunt del sector”. “Estan massa habituats a la tècnica del soroll, i el que han de fer és més feina consensuada i menys soroll”, ha declarat Bertran.

 

Bertran ha assegurat que, des de l’Administració agrària catalana “s’ha tingut en tot moment una posició molt clara sobre aquest tema” i, amb el sector de la fruita “hem mantingut una posició unitària i de consens a partir de les diferents Taules Sectorials que s’ha celebrat”. Per aquest motiu, Bertran considera que Unió de Pagesos “s’està equivocant de ple”, ja que en comptes d’intentar fer campanya amb aquesta qüestió, hauria de fer costat a l’Administració per tal d’unir esforços i poder, així, aconseguir una “OCM que sigui beneficiosa pel sector de Catalunya i que faci viable les nostres explotacions en una situació de mercat lliure, globalitzat i obert”. 

 

El Secretari General del DAR també ha manifestat que caldria preguntar als responsables del sindicat quin paper volen assumir en la Catalunya del futur, ja que “amb les andanades contra l’Administració per sistema no s’avança”. “Només amb la concertació, el diàleg i el consens, com ha succeït precisament amb la reforma de l’OCM, podem avançar i reforçar el paper de l’agricultura en el conjunt de la societat”, ha afegit Bertran.

 

En aquest sentit, segons Jordi Bertran el tarannà d’Unió de Pagesos demostra que el sindicat no té les idees clares. “Per presentar-se a unes eleccions cal fer-ho amb un programa estructurat, i per defensar les necessitats del món agrari i rural cal consensuar les propostes amb el sector”.

 

En aquest sentit, Bertran ha afirmat que des del DAR “ens agradaria que Unió de Pagesos fes costat al sector en aquest tema” i que no intenti treure crèdit electoral d’una reforma que “ens afecta i ens preocupa a tots plegats”.