El director general de Pesca i Acció Marítima del DAR, Martí Sans, ha reiterat avui a Madrid, la voluntat del departament d’aconseguir 101,4 milions d’euros del nou Fons Europeu de la Pesca (FEP) per al període 2007-2013.

Sans ha defensat aquesta proposta durant una reunió convocada per la Secretaria General de Pesca Marítima del MAPA i en la qual hi han participat els directors generals de pesca de les Comunitats Autònomes amb litoral.

En aquest sentit, i tal i com ja va avançar el conseller en la constitució del Consell de la Pesca, hi ha una previsió d’aportació d’un total de 101,4 milions d’euros, 33’8 milions dels quals seran aportats per la UE i la resta, 67’6, pel DAR i el MAPA. Per tant, segons ha manifestat Sans, “la voluntat del DAR és que hi hagi un cofinançament a parts iguals entre l’administració autonòmica i la central per tal de poder assolir un pressupost similar al del període anterior (2000-2006)”.

L’objectiu del FEP és reestructurar el sector pesquer per fer possible el binomi rendabilitat-sostenibilitat en el sector. Els principals eixos d’actuació són la reducció de l’esforç pesquer, l’adequació de les llotges pesqueres als requeriments sanitaris i ambientals; el foment al desenvolupament de l’aqüicultura; la millora de les condicions de transformació i comercialització de productes i el suport a les accions col•lectives i zones dependents de la pesca.

2 de febrer de 2007