El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA) i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organitza novament enguany la participació catalana a la London Wine and Spirits Fair, mitjançant l’estand de Catalunya.

London Wine, que se celebra del 22 al 24 de maig, a Londres, és un saló monogràfic, de periodicitat anual, dedicat al sector del vi i begudes alcohòliques. El caràcter internacional d’aquest certamen fa que la participació en aquesta fira estigui adreçada no només al mercat britànic, sinó també a d’altres mercats, sobretot europeus.

Aquesta és una fira on es dóna cita tots els agents del vi, des del comprador principal d’un supermercat internacional fins al millor sumiller d’un restaurant londinenc. Tradicionalment, productors i compradors de vins, així com importadors i exportadors, visiten el certamen.

A més de l’afluència de visitants i expositors estrangers, la rellevància de la London Wine rau en el fet que se celebra en un país que és gran importador de vins. A més, el mercat britànic és un referent d’hàbits de consum i de la moda que després es propagarà a la resta d’Europa.

Cal destacar que el consum de vi al Regne Unit ha augmentat un 5 per cent anual els darrers vint anys. La major progressió l’han experimentat els vins negres.

Pel que fa al perfil del consumidor, es tracta d’homes i dones de més de 35 anys, habitants de Londres o del sud de les Illes, que busquen novetats, però, sobretot, una bona relació qualitat-preu. El primer que els interessa són les varietats de raïm amb què s’ha elaborat el vi i després l’origen dels vins.

Segons les dades disponibles, la venda de vins es distribueix, en termes de volums, en una participació del 60% a través de supermercats, 19% mitjançant el sector Horeca (Hotel, Restauració, Catering), 10% en botigues especialitzades, 7% en botigues independents, i el 4% a través d’altres mitjans.

Cellers catalans que exposen el seu producte a l’estand de Catalunya:

Empresa / producte / Seu Castell del Remei, SL / Vi / Castell del Remei (Noguera) Celler de Capçanes, SCCL / Vi / Capçanes (Priorat) Cellers Triada / Vi / Vi i cava / La Secuita (Tarragonès) Covides / Vi i cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) Espelt Viticultors, SL / Vi / Vilajuiga (Alt Empordà) Unió Agrària Cooperativa, SCCL / Vi / Reus (Baix Camp)

21 de maig de 2007